2011. augusztus 11., csütörtök

HIDEGTÁL - Kaszinó tojás ala Dorci

Ezt a saját készítésű kaszinó tojást anyukámtól tanultam. Aki ezt egyszer elkészíti, soha többé nem vesz boltit.


Hozzávalók 5-6 személyre:
  • 12 db nagyobb tojás
  • mustár, majonéz
  • szardella paszta
  • só, bors, szerecsendió
  • némi kapribogyó (ez nem fontos)
  • díszítésnek: 2 db narancs, zöldsaláta v. uborka, piros arany.
  • Esetleg 5-6 vékony szelet finom sonka
Elkészítés:

10 tojást megfőzünk, a maradék 2 tojásból tartárt készítünk a szokásos módon. A megfőtt tojásokat kicsit lehűtjük, majd leszedjük a héjukat és félbe vagdossuk. A félbevágott fehérjéket egy deszkára helyezzük, a sárgájukat egy mélyebb tálba szedegetjük. A sárgáját a következőkkel ízesítjük, (akarattal nem írtam mennyiségeket, mert jobb, ha mindenki saját ízlése szerint ízesíti)  Némi mustár,  szardella paszta, őrölt szerecsendió, bors, esetleg kapri bogyó, és mivel ez elég sós lesz így, egy picit tehetünk bele a már elkészített tartárból, hogy édeskésebb legyen. Sót akarattal nem írtam, mert a capri bogyó is és a szardella paszta is eléggé sós.
Amikor ezzel megvagyunk, az elkészült sárgáját egy kis kanál segítségével visszatöltögetjük a fehérjébe úgy, hogy egy kicsit megpúpozzuk és lefelé fordítva egy a zöld salátával és esetleg némi vékonyra szeletelt finom sonkával kibélelt lapos tálra helyezgetjük. Amint a 20 db tojáskánkat lefektettük, az egészet leöntjük az elkészült tartárral. A  szélét narancskarikákkal a tojások tetejét piros arannyal díszítjük.Legfinomabb házi készítésű bruschettával, de pirított toast kenyér is megteszi.

Ünnepekre előételként és álló fogadásokra kiválóan alkalmas.
Szilveszteri bulikra pedig egyenesen kiváló...
Jó étvágyat!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése