2011. augusztus 11., csütörtök

CSIRKE - Zukkinis tepsis csirkecombok


A csirkecomb a család kedvence, de már nagyon uncsi, hogy vagy sütve vagy rántva vagy pörköltnek, esetleg paprikásan készítjük. Ezért keresem mindig az új elkészítési módokat. Mivel volt itthon jó sok,  szomszéd nénitől kapott zukkini, ezért gondoltam, felhasználom.
Hozzávalók:
  • 6 db csirkecomb (alsó v. felső)
  • 2 db közepes cukkini
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl tej/tejszín
  • fokhagyma
  • 2 ek. liszt, őrölt szerecsendió, só
Elkészítése:

A combokat sózom, borsozom, vagy esetleg CSAK csirke fűszerkeverékkel (én a sült csirke fűszersót kedvelem leginkább) megszórom, majd kevés olajon minden oldalát hirtelen megsütöm.
A cukkinit megpucolom és felkarikázom. Picit megsózom.
A combokat kivajazott jénaiba vagy egyéb sütőtálba teszem és a cukkini karikákat rá és közé helyezem.
A tejfölt, és a tejet vagy tejszínt elkeverem 2-3 evőkanál liszttel, sóval, fokhagymával, és szerecsendióval ízesítem. Aki szereti, sajtot is reszelhet bele.
Ezt a keveréket a combokra öntöm, és 180 fokon alsó felső sütésen készre sütöm. A lényeg, hogy a leve jól besűrűsödjön. A cukkinik miatt picit eleinte több lesz a leve, de ez a végére elbugyog...Ha ez megvan, akkor a tetejét felső sütésen 10 perc alatt megpirítom.

Ilyen a szerencsém :-( A fényképezőmnek annyi!!! Imhol egy mobil fotó!!
Hát nem túl profi, de az étel nagyon finom lett :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése