2011. augusztus 11., csütörtök

LEVES - Zukkinikrém leves fokhagymás parmezános toast-tal

Az ilyen leveseket a legegyszerűbb elkészíteni, gyors, finom, egészséges és hidegen-melegen fogyasztható.

Hozzávalók:
  • 3-4 db közepes nagyságú zukkini
  • 2 db közepes krumpli
  • víz
  • 1/2 dl tejszín
  • 1 db erőleves kocka vagy kb. 2 dl  húsleves alaplé
  • só, bors, bazsalikom
Elkészítés:
A cukkinit meghámozom, közepes kockára vágom, a meghámozott és szintén felkockázott krumplival együtt annyi vízzel öntöm fel, amennyi éppen ellepi, sózom, borsozom, majd puhára főzöm.  Amikor kissé kihűlt, turmix gépben összeturmixolom, és visszaöntöm a lábosba. Miközben melegítem, hozzáadok annyi húslevest, amennyitől még elég sűrű marad, és egy nagyon minimális tejszínt is adagolok hozzá. A végén vágok bele egy kis bazsalikomot és/vagy petrezselymet.
Egy tepsibe löttyintek egy kis adag olívaolajat (legjobb fokhagymás olajból készíteni) ennek híján egy gerezd fokhagymát apróra vágva vagy áttörve (ezt nem szabad sokáig pirítani, mert megéghet, és úgy keserű lesz) beledobom, azonnal ráfektetem a toast szeleteket, és mindkét oldalukat megpirítom. Miközben pirul, felveszi a fokhagyma ízű olajat. Amint kész, még forrón parmezán sajtot reszelek rá, és ráhelyezem a leves tetejére.  Egyik nagy kedvencem ez a leveske:-)


JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése