2010. szeptember 19., vasárnap

KELETI ÍZEK - Thai rizstészta


Hó vége lévén elkezdek azon tűnődni, hogy mi mindent lehet még a maradékokból összeütni, és ilyenkor születnek a legjobb ötletek.
A múlt hétvégi bemutatkozó főzőcske partinkról maradt még egy kis adag babcsíra, így valamilyen keleties étken tűnődtem. Aztán egyszer csak elkezdtek gyorsan egymás után beugrani az alapanyagok egy gyorsan elkészíthető pirított rizstésztához. A rizstészta már amúgy is régóta csücsül a tészták között, úgyhogy itt az idő felhasználni.

Elkészítési idő kb. 15 perc

Az alábbiakat találtam még hozzá:-)

2 gerezd fokhagyma

egy fél fej kelkáposzta

bab-csíra, szójaszósz, lime, egy kis friss gyömbér

A tésztát forrásban lévő vízben kifőztem, amelybe korábban belelöttyintettem egy kis sötét szójaszósz.  Közben egy serpenyőbe locsoltam némi szezámolajat, szójaszószt, és egy e.k. barna cukrot, majd belenyomtam egy fél zöld-citrom (lime) levét.
Ebbe dobtam a vékony csíkokra vágott gyömbért, a felaprított fokhagymát, kelkáposztát, és a maradék szójacsírát.  Ha lett volna otthon újhagyma, azt is tettem volna bele…DE NEM VOLT!!!
Úgyhogy ezen finomságokat enyhén megpirítottam, -akkor jó, amikor még kicsit ropognak, mert ha teljesen megfonnyad, úgy nem igazán finom-…picit felöntöttem vízzel, ráborítottam a leszűrt rizstésztát és  összekevertem a zöldségekkel. Letakartam, és vártam egy pár percet, amíg a tészta felszívja a levet. Elővettem a pálcikáimat, és fél kezemmel fényképeztem, a másikkal már ettem is…:-))))
Aki szereti a csípőset, az tehet bele chilli paprikát is. Komolyan mondom, annyira finom lett, hogy nem bírtam abbahagyni..úgyhogy nem sok tanúm maradt, aki ezt igazolni tudná.





KI KELL PRÓBÁLNI!!!!!