Az alábbi recept a tészta ellenére szintén elég könnyű, nem zsíros, és ami nem elhanyagolandó, nagyon finom, és vegáknak kifejezetten ajánlott.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 közepes nagyságú gombafej
- 2-3 közepes nagyságú zukkini
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 db picike paradicsom
- 1 dl tejszín (lehet enélkül is)
- 5dkg vaj, pici olíva olaj
- só, bors, bazsalikom, pici pirospaprika
Elkészítése:
A hagymát vékony karikákra vágjuk. A gombákat megmossuk, megpucoljuk, felszeleteljük. A zukkínit megpucoljuk, hosszába félbevágjuk és felszeleteljük, majd enyhén besózzuk. A paradicsomot leforrázzuk és lehúzzuk a héjját, majd apró darabokra vágjuk. Egy lábosban a vajat és az oliva olajat felmelegítjük, majd a hagymát, a gombát és a paradicsomot beledobjuk, sózzuk, borsozzuk.
Ezt egy rövid ideig pároljuk, amíg a gombák kicsit sötétebbek lesznek, és beletesszük a zukkínit. (azért tesszük később, mert a zukkini gyorsan párolódik, és nehogy főzelék legyen belőle)
Ezután megszórjuk apróra vágott fokhagymával, meghintjük bazsalikommal, egy picike pirospaprikával, majd ha a zukkinik már puhábbak (nem kell szétfőzni), akkor beletesszük a tejszínt.
Lehet csinálni tejszín nélkül is, úgy is nagyon finom, és még kevesebb benne a kalória. A képen látható tejszín nélkül készült :-)))))
Az elkészült ragura öntjük a megfőtt és leszűrt spagettit.
Jó étvágyat hozzá!:-))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése