Ez a nagyon fincsi leveske télen-nyáron fogyasztható hidegen-melegen. Ja! És a karotin tartalmáról se feledkezzünk meg! Nem tudom, hogy a csoda-scanner méri-e, de biztosan sok van benne.
Hozzávalók 4 személyre:
Hozzávalók 4 személyre:
- Kb. 1/2 kg sütőtök (lehet 1 kg is)
- 2 dl húsleves alaplé (vagy erőleves kocka 2 dl vízben feloldva)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis csésze tökmag (és/vagy szezámmag)
- 1 közepes szál sárgarépa
- 1 db kisebb fej hagyma
- 1 db közepes burgonya
- só, bors, ízlés szerint peztrezslyem, vagy zellerzöld
A tököt, a sárgarépát kisebb kockákra, a fokhagymát, a hagymát és a petrezselymet teljesen apróra vágom, megpárolom, majd felöntöm a húsleves alaplével. Ha minden megpuhult, lehúzom a tűzről, és kissé hűlni hagyom. Ezután gépben összeturmixolom. A sűrű levet ismét egy lábosba öntöm, és lassú kevergetés mellett megfűszerezem. Sót, borsot esetleg bazsalikomot teszek bele.
A magokat egy külön serpenyőben megpirítom, majd a kitálalt levesek tetejére szórom. Ez a leves gyors és nagyon nagyon tápláló étel. A téli időszakban melegen ajánlott hetente legalább egyszer fogyasztani. Nagyon erős antioxidáns, ezzel együtt növeli a szervezetünk ellenálló képességét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése