Hozzávalók 6 főre:
* 25 dkg étcsoki
* 20 dkg liszt
* 20 dkg cukor
* 3 dkg cukrozatlan kakaópor
* 1 teáskanál sütőpor
* 2 teáskanál nescafe
* 3 tojás
* szűk 1 dl semleges ízű olaj vagy margarin
* vaj a forma kikenéséhez
A tetejére bevonatnak:
12 dkg margarin
4 evőkanál kakaópor
6 evőkanál natúr joghurt
kb. 2 dl porcukor1.25 dkg étcsoki
Elkészítés:
1.A csokit apró darabkákra vágom, és beleszórom egy keverőtálba. Hozzáadom a lisztet, a cukrot, a kakaóport és a sütőport. Egy kisebb tálban feloldom a nescafet 1 evőkanálnyi langyos vízben, hozzáütöm a tojásokat, belecsurgatom az olajat, vagy a kissé megolvasztott margarint, és kézi habverővel az egészet simára keverem. A két masszát összedolgozom, majd egy kivajazott tortaformába simítom. A tortát 15-20 perc alatt a forró sütőben megsütöm (180 fok, gázsütőnél 4-es fokozat).Fontos! Ne hagyjuk kiszáradni!!Az a Brownie halála!!!!, Ezért NE légkeveréses fokozaton süssük. Ha megszúrjuk és még ragad a közepe, akkor jó.
A tészta tetejére -a bevonathoz valókat- addig melegítjük, amíg a cukor felolvad benne.
A masszát a tészta tetejére kenjük., és csak akkor szeleteljük, amikor a bevonat megszilárdult.
Ha már nagyon megy az elkészítés, kipróbálhatod chilivel vagy dióval is. SŐT. A legfinomabb télen céklával, amit puhára főzve, apró darabokra vágva a tésztához adagolunk. Annyira nagy volt a sikere nálunk, hogy azóta (télen) CSAK céklával készíthetem:-)))
A masszát a tészta tetejére kenjük., és csak akkor szeleteljük, amikor a bevonat megszilárdult.
Ha már nagyon megy az elkészítés, kipróbálhatod chilivel vagy dióval is. SŐT. A legfinomabb télen céklával, amit puhára főzve, apró darabokra vágva a tésztához adagolunk. Annyira nagy volt a sikere nálunk, hogy azóta (télen) CSAK céklával készíthetem:-)))
JÓ ÉTVÁGYAT!