2011. augusztus 11., csütörtök

CSIRKE - Ananászos-Curry-s Csirke/Pulykamell




Ez a finomság pár perc alatt elkészíthető MAX. 15 perc!!!! Így a nyári melegben "melegen" ajánlom az ilyen típusú ételek fogyasztását. Semmi zsír, kevés kalória, könnyen emészthető és nem leszünk tőle nehézkesek és álmosak ebben a tikkasztó hőségben.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3/4 kg csirke/pulyka mell
  • 5 dkg vaj
  • 1 nagy konzerv darabos ananász
  • 1/2 citrom leve
  • 2,5 dl tejszín
  • liszt(ha sűrűbben szeretjük)
  • bors, só, curry
Elkészítése:

A csirke/pulyka mellet felkockázom, majd megforgatom egy pici lisztben.A vajat felforrósítom és a húst beleteszem. Addig pirítom nagy lángon, amíg fehér nem lesz minden oldala. Sózom, borsozom. Ezután jön bele a konzerv ananász, és a citrom leve. Ez egy picit rottyan, majd jöhet bele a tejszín, és ezután a curry. (a curry-vel csínján bánjunk, mert ha túl sok kerül bele, picit keresű lehet) Mindeközben folyamatosan kevergetem. Majd amikor egy picit rotyogott már (és ha tettünk bele lisztet, akkor elég sűrű is...) levesszük a tűzről.
Mire figyeljünk ennél a finomságnál:
A csirke/pulyka mell elég gyorsan megfő. Ezért fontos, hogy az elején még a vajon nagy lángon pirítsuk meg, és az egyéb hozzávalók belekevergetése közben még fő annyit, hogy teljesen megfőjön. Úgyhogy a végén, amikor már minden benne van, csak max. 5 percet főzzük, ellenkező esetben kiszárad, és úgy már nem túl finom. Ne féljünk attól ,hogy nyers marad.
Jó étvágyat hozzá:-)))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése