2010. szeptember 17., péntek

KELETI ÍZEK - Thai kesudiós csirke

Vágytam valamilyen finom, könnyű, húsos ételre,ami gyorsan elkészíthető.
Kívántam az édeset, a sósat, a savanykásat. Amikor végigfuttattam az agyamban a képet, az ízeket, közben szörfölgettem a neten, beugrott. Hát persze!!!! A thai kesudiós csirke rizzsel. Persze Dorcisan elkészítve.




Hozzávalók:

  • 0,5 kg filézett csirkemell
  • egy marék kesudió
  • friss gyömbér
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3-4 szál újhagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • szezám olaj
  • szója szósz
  • 1-2 friss chili paprika kimagozva
  • 1 ek méz
  • 1 db citrom leve


Elkészítése:
A csirkét előző nap felkockázom, befűszerezem (sült csirke fűszersót használok) és hűtőbe teszem. A közepes kockákra vágott hagymát,az aprított foghagymát és a kimagozott, aprított chilit a szezám olajos serpenyőben 1-2 percig pirítom -bár a legfinomabb akkor lesz, ha wok-ban készül. Ezután adom hozzá a felkockázott csirkét a fogpiszkáló vékonyságúra vágott s.répával és gyömbérrel,és a karikákra vágott újhagymával együtt. Kb. 10 percig pirítom. Közben szójaszósszal locsolom,  hozzáadok egy ek. mézet, és a citrom levét. A kesudiót a pirítás vége felé kb. 8 perc után adom hozzá. Aki szereti, bébi kukoricát is tehet bele, de azt is a végén érdemes, különben túlzottan megpuhul. Aki sűrűbben szereti, adhat hozzá egy ek. étkezési keményítőt. Jázminrizzsel tálalom.
Elkészítési ideje: kb. 20-25 perc

Na szóval. Ez tipikusan az az étel, amelyben szinte minden íz fellelhető a sóstól a csípősig. 





 Jó étvágyat!