2011. december 15., csütörtök

CSIRKE - Mandulás ananásszal töltött jércemell céklakrémmel


Hozzávalók 4 főre:

70 dkg jércemell filé
30 dkg ananászbefőtt
  7 dkg darált mandula
  1 zsömle
  1 tojás
só, őrölt bors
vaj a kikenéshez
1 közepes fej cékla
1 kávéskanál friss reszelt torma
1,5 dl görög joghurt
1 kávéskanál méz
1/4 citrom leve

Elkészítése:

Az ananászbefőtt levét leöntöm, majd az ananászt felaprítom. A zsömlét langyos vízbe áztatom, jól kinyomkodom, majd a mandulával és az egész tojással együtt az ananászhoz adom, és jól összedolgozom. Ízlés szerint sózom, borsozom. A csirkemell filét lehetőleg nagyobb szeletekre vágom, és kicsit kiklopfolom. Sózom, borsozom, majd egy nagyobb alufóliát kivajazok, és kiterítem a munkalapra. A csirkemell szeleteket a fólia közepére helyezem úgy, hogy a fólia a szeletek négy oldalán túllógjon, majd a tetejére halmozom a tölteléket. A fólia segítségével henger alakban feltekerem úgy, hogy mindenhol zárjon. A két végén szaloncukor formában megpödröm a fólia végeit. 220 fokos előmelegített sütőbe helyezem a kis hengeremet, és kb.30-35 perc alatt készre sütöm. A sütőből kivéve hagyom kihűlni, majd kb. fél napra hűtőbe teszem. Érdemes este elkészíteni, így egy éjszakát állhat a hűtőben. Amikor megdermedt, kiveszem a fóliából és bátran lehet szeletelni.
Céklakrémmel és krumplipüré rózsákkal tálalom. Ünnepi fogásnak is kiváló.

Céklakrém:
A céklát nyersen lereszelem. Hozzáadom a reszelt tormát, a mézet, ráfacsarom a citrom levét, és a görög joghurttal elkeverem. Még hidegen kis kanállal jégsalátára halmozom.

Jó étvágyat!