2011. október 28., péntek

PÁSTÉTOM - Pikáns lencsekrém

Hozzávalók 6 személyre:

250-300 g lencse

2 közepes fej lila hagyma

3 gerezd fokhagyma

só, pirospaprika, babérlevél

Elkészítése:

A lencsét előző nap kb. kétszer annyi hideg vízbe áztatom, mint amennyi a lencse.
Másnap a víz felét leöntöm és felengedem annyi vízzel, hogy a víz a lencse 2-3szorosa legyen, beledobok egy babérlevelet, egy kissé megsózom, majd puhára főzöm. Ez max. 35-40 perc.
Közben a lila hagymákat apró kockákra vágom, és olíva olajon megdinsztelem. Amikor kész, a megfőtt lencsére öntöm, belereszelem a fokhagymát, szórok bele egy csipetnyi pirospaprikát. Amennyiben itt még sótlannak érezzük, nem feltétlenül kell még sózni, mert amikor össze érett, sokkal sósabbnak fog tűnni.
Amikor minden benne van, turmix géppel pürésítem.
Fogyasztás előtt kb. 2 órára hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése