2011. október 23., vasárnap

PÁSTÉTOM - Diós paprikakrém rozmaringgal


Hozzávalók 4 személyre:

- 5-8 db kápia paprika
- 2-3 evőkanál darált dió
- 4 evőkanál olíva olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet apróra vágott rozmaring
- 1 csipet só
- 3-4 evőkanál joghurt

Elkészítése:

A paprikákat megmosom, és erős tűz fölött minden oldalukat megpirítom. Lehet egy serpenyőben is nagy lángon, gyakran forgatva.
Amikor teljesen puha (finom, égett, füstös illata van), akkor forrón egy zacskóba teszem, és kb. 5-10 percig hagyom állni. Ezután kiveszem a zacskóból és hideg víz alatt megnyúzom. Megszabadítom a csutkájától, a magoktól, majd kissé összeaprítva egy edénybe teszem. Hozzá reszelem a fokhagymát, beleteszem a diót, az oliva olajat, és a joghurtot, sózom, és vagy kézi mixerrel, vagy turmix gépben krémesre mixelem.
Amikor kész, hozzáadom a rozmaringot, majd a hűtőbe teszem. Kell neki 1-2 óra, amíg összeérik. Érdemes házi sütésű kenyérrel vagy baguett-el mártogatni. 


JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése