2012. február 11., szombat

SALÁTA- Az én Cézár Salátám

Csibi nővérkém járt nálam a hétvégén, vacsira egy jó kiadós Cézár salátát készítettem a segítségével.


Hozzávalók:

* 1 db nagyobb egész csirkemell csíkokra vágva, amelyet előtte egy napig csirke fűszersóban pácoltam
* 1 fej jégsaláta (a legjobb római salátából készíteni)
* 2-3 tojás
* 1 szál kígyóuborka
* 2-3 db paradicsom
* parmezán sajt
* 2-3 evőkanál olíva olaj
* 3-4 szelet teljes kiörlésű toast kenyér
* 1 gerezd fokhagyma

Az öntethez:
* 2 evőkanál majonéz
* 1 kávéskanál szardella paszta
* 2-3 evőkanál mustár
* 1 evőkanál méz
* 2 evőkanál olíva olaj

Elkészítése:

A csirkemell csíkokat egy vaslapon pirosra sütöm, majd lehúzom. A tojásokat megfőzöm, és ha kicsit kihűlt negyedekre vágom, sózom.
Az uborkát és a paradicsomot nagyobb kockákra vágom, a jégsalátát beletépkedem, majd kézzel finoman összekeverem. A főtt tojásokat a tetejére halmozom, és a csirkemell csíkokat a kisült levével együtt ráöntöm. 
Az öntethez a hozzávalókat egy tálban elkeverem addig, ameddig homogén nem lesz. Ha nem elég híg, egy kis alma- vagy balzsamecetet, esetleg friss citrom levét is keverhetünk hozzá. Ezt a salátára öntöm és ismét jól elkeverem, hogy a mártást mindehol felvegye. Ezután a toast szeleteket egy serpenyőben fokhagymás olívaolajon megfuttatom. Amikor eléggé megpirult, és a fokhagymás olívát is beszívta, a saláta mellé vagy a tetejére helyezem, és megszórom parmezánnal.

Az igazi Cézár saláta ízvilága nem a töméntelen mennyiségű majonézen múlik, (mint sajnos sok étteremben gondolják), hanem az össz-ízhatásán, amit a rászórt meleg csirkemell és annak leve, a mézes-mustáros- szardellás öntet, és a ropogós fokhagymás parmezános toast kenyér együtt adnak.

  Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése