Ezt a finomságot Donna Hay receptje alapján készítettem némi változtatással.
Hozzávalók:
*2-3 nagyobb egész csirkemell
*4-5 karika konzerv ananász
*2-3 vékony szelet szárított sonka (olasz vagy spanyol)
*4-5 szelet füstölt sajt
*só, bors,
*2-3 csipetnyi kakukkfű
*1,5 evőkanál méz,
*0,3 dl olíva olaj
*fél citrom reszelt héja
Elkészítése:
A csirkemelleket feldarabolom, és egyszer keresztben is elvágom, hogy vékonyabb szeleteket kapjak.
Sózom, borsozom.Picit félreteszem.
Az olíva olajat és a mézet a egy kis zárható tetejű üvegbe vagy dobozba öntöm, beleszórom a kakukkfüvet, és összerázom. A csirkemelleket egy hőálló tálba teszem egymás mellé.
A feldarabolt sonkákat, a füstölt sajt szeleteket és az ananászkarikákat a tetejükre helyezem, majd az összerázott mézes öntettel leöntöm úgy, hogy mindegyikre jusson. A végén a tetejére reszelem a fél citrom héját.
180-200 fokra előmelegített sütőbe helyezem, és kb. 25-30 percig sütöm. Ha túl erős a sütőnk, lehet, hogy 20 perc is elég, az a lényeg, hogy a csirkemellek ne száradjanak ki, inkább hirtelen süljenek meg. Akkor a legjobb, ha a tetejük megpirult.
A fenti recept nagyon gyors, egyszerű, és nem igényel különösebb sütési szaktudást. A párom nem szereti a csirkemellet, mert szerinte nem elég intenzív az íze, ennek ellenére már másodszor kell neki elkészítenem, mert nem tud betelni vele.
Az étel különlegessége az ízvilágában rejlik. Ez szavakkal szinte kifejezhetetlen . Ahogyan a kakukkfüves citromhéjas olívás mézes omlós hús keveredik a sonka és a füstölt sajt sós ízvilágával majd kiegészül az ananász édes lédússágával, az valami fenomenális.
Jó étvágyat!
hmmmm, ez nagyon jól hangzik! legközelebb, ha veszek friss ananászt, amit egymagamban úgysem tudok maradéktalanul elfogyasztani, előveszem ezt a receptet. :)
VálaszTörlés