2011. augusztus 25., csütörtök

SÜTI - Brownie



Hozzávalók 6 főre:

* 25 dkg étcsoki

* 20 dkg liszt
* 20 dkg cukor

* 3 dkg cukrozatlan kakaópor

* 1 teáskanál sütőpor

* 2 teáskanál nescafe

* 3 tojás

* szűk 1 dl semleges ízű olaj vagy margarin
* vaj a forma kikenéséhez

A tetejére bevonatnak:

12 dkg margarin

4 evőkanál kakaópor

6 evőkanál natúr joghurt

kb. 2 dl porcukor1.25 dkg étcsoki

Elkészítés: 

1.A csokit apró darabkákra vágom, és beleszórom egy keverőtálba. Hozzáadom a lisztet, a cukrot, a kakaóport és a sütőport. Egy kisebb tálban feloldom a nescafet 1 evőkanálnyi langyos vízben, hozzáütöm a tojásokat, belecsurgatom az olajat, vagy a kissé megolvasztott margarint, és kézi habverővel az egészet simára keverem. A két masszát összedolgozom, majd egy kivajazott tortaformába simítom. A tortát 15-20 perc alatt a forró sütőben megsütöm (180 fok, gázsütőnél 4-es fokozat).
Fontos! Ne hagyjuk kiszáradni!!Az a Brownie halála!!!!, Ezért NE légkeveréses fokozaton süssük. Ha megszúrjuk és még ragad a közepe, akkor jó.
A tészta tetejére -a bevonathoz valókat- addig melegítjük, amíg a cukor felolvad benne.
A masszát a tészta tetejére kenjük., és csak akkor szeleteljük, amikor a bevonat megszilárdult.
Ha már nagyon megy az elkészítés, kipróbálhatod chilivel vagy dióval is. SŐT. A legfinomabb télen céklával, amit puhára főzve, apró darabokra vágva a tésztához adagolunk. Annyira nagy volt a sikere nálunk, hogy azóta (télen) CSAK céklával készíthetem:-)))
JÓ ÉTVÁGYAT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése