Csibi unokatesómat vacsorával leptem meg szülinapja alkalmából. A rántott hekkhez és némi zöld salátához gondoltam ki a következő köretet, ami egyébként önálló egy-tál ételként is megállná a helyét.
Hozzávalók kb. 4 személyre:
- 1 kg burgonya,
- 30 dkg olvadós, reszelhető sajt (ha szeretjük az erősebb ízeket, akkor füstölt sajtból is kiváló)
- 15 dkg vaj,
- olaj,
- 2 dl tej
- 3 egész tojás
- 2 ek. lisz
- 2 ek. reszelt parmezán (nem fontos)
- zsemlemorzsa, só.
A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük. Meghámozzuk és villával enyhén összetörjük. Egy mélyebb lábosban felolvasztunk kb. 8 dkg vajat egy evőkanál olajjal, hozzákeverjük a vékony szeletekre vágott sajtot és a tejjel elkevert lisztet. Kis lángon addig kevergetjük, amíg a sajt teljesen beleolvad a tejbe, ekkor lehúzzuk a tűzről. Hozzákeverjük a burgonyát és a felvert tojásokat, majd sózzuk.
A burgonyás masszát a maradék 2 dkg vajjal megkent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe borítjuk, majd elegyengetjük.
A tetejére még szórhatunk zsemlemorzsát, reszelt parmezánt és vajdarabkákat helyezünk rá. 180 - 200 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük . Majd további 10 percig a tetejét megpirítjuk. (Forrás: Itáliai Ízek)
Boldog Szülinapot Csibikém!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése